Loading...
Középkor helyett végre E-jegyet a BKV-nál! 2019-02-27T14:57:56+00:00

Írd alá a petíciót!

Középkor helyett végre E-jegyet a BKK-nál!

Fejezd ki te is aláírásoddal azon követelésedet, hogy a budapesti közösségi közlekedés is lépjen be a 21. századba végre, és záros határidőn belül vezessék be az elektronikus jegyrendszert.

Az európai átlagtól már akkor is jócskán lemaradva, 2004-ben ígérték meg először a budapesti embereknek, hogy bevezetik az elektronikus jegyrendszert a BKK járatain. Azóta szinte minden évben milliárdokat költöttek erre, csak éppen egyetlen kósza előrelépés nem történt az ügyben.

Tarlós István, főpolgármester 2017-re ígérte a projekt befejezését, és a papíralapú jegyrendszer felszámolását, mert az szerinte már “Európa szégyene” kezdett lenni. Tavaly a BKK még azt ígérte, hogy egy évtizednyi vajúdás után 2018 elejétől végre valóban elindul a papír alapú jegyeket felváltó és a bliccelőket kiszűrő, modern elektromos jegy- és beléptetőrendszer. Ez a rendszer mára csak a közpénz-szivattyúzás szinonimájává vált.

Egyetértünk a főpolgármester önkritikájával: amit ebben az ügyben művel, az tényleg Európa szégyene, úgyhogy azonnali cselekvést várunk el. Követeljük, hogy tárják fel, hova tűntek az eltékozolt milliárdok, és elég volt a mellébeszélésből is: minél előbb vezessék be az elektronikus jegyrendszert.