Loading...
Autizmus jogsegély 2018-07-04T13:38:58+00:00

Segítünk az autista gyermekeket nevelő családoknak

Segítünk az autista gyermekeket nevelő családoknak

Jogsegély

Ma Magyarországon az állam magára hagyta az autista gyereket nevelő családokat. Az érintettek nem kapnak időben segítséget, esélyük a normális életre jelentősen lecsökken. A vidéki városokban élőknek órákat kell utazniuk, hogy az autista gyerekeik óvodába és iskolába járhassanak. Több ezer ember él ma Magyarországon olyan autizmussal, amit bentlakásos otthonban kéne kezelni, ehhez képest pár száz embernek jut hely és akár több hónapos várólisták vannak.
Az LMP jogsegély szolgálata elsősorban tanácsadásra épül, igyekszünk praktikus, használható és gyors válaszokat adni a felmerült kérdésekre. Amennyiben jogi képviseletre van szükség, akkor ajánlásokat teszünk. Az űrlap anonim formában is kitölthető, hogy mindenki elmondhassa panaszát.

Ungár Péter parlamenti munkája során többször is számon kérte a kormányt

Több magyar megyében nincs megfelelő intézmény, ahol autizmussal élő gyermekeket megfelelően fejleszteni tudnak. A legtöbb óvoda, iskola csak papíron tud fogadni ilyen gyermekeket, a szülők nem kapnak semmilyen segítséget, vagy támogatást. A várólisták hosszúak, az ápolási díj pedig nagyon alacsony, ráadásul nem jelenik meg benne, ha valaki nem egy, hanem több gyermeket lát el. Rengeteg a probléma, a kormány nem tesz semmit, pedig állítólag a családok éve van.